İsrail Vizesi

İsrail vizesi, herhangi bir sebeple İsrail’e turizm, iş, eğitim ya da farklı bir sebeple gitmek isteyenlerin alması gereken bir vizesidir. Ne var ki vize başvurusu yapmadan önce dikkate almanız gereken bir takım konular da vardır.

Pasaportlarında İsrail vizesi veya İsrail’e giriş-çıkış damgaları ile yolculuk yapan kişilerin bazı ülkelere girmesine izin verilmeyebilir. Bunlar,

  1. İran,
  2. Kuveyt,
  3. Libya,
  4. Lübnan,
  5. Suriye,
  6. Sudan,
  7. Suudi Arabistan,
  8. Yemen,

Şeklindedir. Bu nedenle kişilerin dikkatli olması gerekir. Batı Asya’da bulunan İsrail Akdeniz’in güneydoğu kıyısındadır. Kızıldeniz’in kuzeyinde kalmakta olup, ülkeye girmek için vize gerekir.

Ülkeden ülkeye vize şartları, fiyatları ve gerekli evraklar farklılık gösterebilir. Dolayısıyla daha önce vize almış olsanız bile farklı bir ülkeye giderken yeniden gözden geçirmeniz tavsiye edilir. İsrail Vizesi hakkında merak ettiğiniz konuları bu yazımızda bunların yanıtlarını alabilirsiniz.

İsrail Vize Türleri Neler?

İsrail vize randevusu aldıktan sonra hangi vize türlerine müracaat edebileceğiniz bilinmelidir. Çünkü yolculuk amacına göre bir vize alınmalıdır. Genel anlamda İsrail vizeleri aşağıda olduğu şekildedir.

  1. Göçmenlik Vizesi.Bu, İsrail’de yaşamak ve taşınmak isteyen, yurtdışında yaşayan Yahudi kökenli kişiler için bir vizedir.
  2. A/2 Öğrenci vizesi.Yahudi Ajansı’nın ilkokul ve liselerinde, akademik kurumlarında, yeşivot ve gençlik kurumlarında İsrail’de okumak isteyen herkes bu vizeye başvurabilir.
  3. Eşler ve çocuklar için A/4 vizesi.A/2 ya da A/3 vizesi alan kişilerin eşlerine, reşit olmayan çocuklarına sağlanır.
  4. B/1 Çalışma vizesi.Çalışma amacıyla kısıtlı bir süre için İsrail’e taşınmak istiyorsanız başvurabileceğiniz vizedir
  5. Çalışma izni vizesi.Yalnızca birkaç belirli ülkeden gençler İsrail’e gelip çalışmak için bu vizeye başvurabilir.
  6. B/2 Ziyaretçi vizesi.İbranice Ulpan’daki turistler, ziyaretçiler, iş adamları ve öğrenciler bu vizeye başvurabilirler.

Her bir İsrail vizesi farklılık arz eder. Dolayısıyla başvurular da buna göre, özel bir şekilde gerçekleştirilmelidir.

İsrail Vize Fiyatı Ne Kadar?

İsrail vize fiyatı ne kadar diyorsanız, bunun yanıtı başvuru tiplerine göre bunlar farklılaşmakta olup aşağıda olan tablodan incelenebilir:

3 Aylık

Turistik

1 Girişli

70 Euro

3 Aylık

Ticari

1 Girişli

70 Euro

3 Aylık

Çalışma

1 Girişli

70 Euro

3 Aylık

Özel Ziyaret

1 Girişli

70 Euro

3 Aylık

Ticari

Çok Girişli

70 Euro

3 Aylık

Çalışma

Çok Girişli

70 Euro

3 Aylık

Özel Ziyaret

Çok Girişli

70 Euro

 

İsrail vize fiyatı bu bakımdan değişkenlik arz eder. Ayrıca yıllara göre farklılık gösterebilmektedir.

İsrail Vizesi Nasıl Alınır?

Vize başvuruları ülkeden ülkeye farklılık gösterir. Bu nedenle vize başvurularını ayrı bir şekilde incelemek önerilir. İsrail vizesi almak istiyorsanız birinci seçenek konsolosluğa gidebilir, randevu alabilirsiniz.

Ardından gerekli evrakları tamamlayarak, başvuruyu bireysel olarak gerçekleştirebilirsiniz. Bununla birlikte kişisel başvurulardan olumlu sonuçlar alınabileceği düşünülse de genellikle olumsuz yanıtlar gelir. Bunun pek çok nedeni vardır. Genel anlamda,

  1. Seyahat amacına uygun vize alınmaması,
  2. Hatalı ve eksik belge verilmesi,
  3. Vize şartlarının yerine getirilmemesi,
  4. Kişinin ülkeye döneceğine dair garantiyi verememesi,

Gibidir. Ayrıca farklı sebeplerden dolayı da İsrail vizesi olumsuz yanıt alabilir. Bu nedenle vize firmalarından yardım alınması tavsiye edilir. Vize İşlem, uzman ekip arkadaşları ile yolculuk türünüze en uygun türe müracaat etmektedir.

İsrail Vize Başvurusu İçin Hangi Evraklar Gerekli?

İsrail vize randevusu alındıktan sonra gerekli evraklar da hazırlanmalıdır. Söz konusu belgeler, vize türüne göre değişebilse de genel olarak aşağıda olduğu gibidir:

  1. Seyahat bitiminden itibaren en az altı ay ve en az 90 gün süreyle geçerli, en az iki sayfası boş olan pasaport veya seyahat belgesi.Kişisel veriler ve varsa önceki vizeler dahil olmak üzere ilk sayfanın kopyası.
  2. 6 aydan eski olmayan iki adet biyometrik fotoğraf ile doldurulmuş ve imzalanmış vize başvuru formu.
  3. E-vize başvuruları için pasaport fotokopisi ve kişisel fotoğraf gereklilikleri, çevrimiçi olarak sağlanan yönergelere uygun olmalıdır.
  4. Onaylanmış çift yönlü biletlerin bulunduğu seyahat belgesi.
  5. Yolcunun seyahatini yeterince finanse edebileceğini kanıtlayan banka hesap bilgileri.
  6. İşveren mektubu, öğrenci belgesi, kayıt belgesi veya emeklilik fonlarının gösterilmesi yoluyla tasdikli belgeler şeklinde meslek kanıtı.
  7. Konaklamanız boyunca davet mektubu veya otel rezervasyonunuzun kanıtı yoluyla konaklama ayrıntıları.
  8. Seyahat sağlık sigortası belgeleri

Tüm bunların yan ısıra kişilerin şahsi durumuna göre değişen belgeler de mevcuttur. Örnek olarak İsrail vizesi için çalışanlarda gerekli ekstra evraklar şu şekilde olabilir:

  1. İş sözleşmesi. Şirketteki pozisyonu ve maaşı gösteren çalışma belgesinin aslı
  2. Son 6 aya ait banka hesap dökümü
  3. İşverenden izinli izin yazısı
  4. Gelir Vergisi Beyannamesi

Bunun yanı sıra serbest meslek çalışanlarının da hazırlaması gereken bir takım belgeler de vardır. Gelir Vergisi Beyannamesi, şirketin son 6 aya dair banka hesap özeti bunlardan bazılarıdır. Öğrenciyseniz İsrail vizesi için okul yönetiminden itirazsızlık belgesi, üniversite kayıt belgeleri bunlardan bazılarıdır.

İsrail Vizesi İçin Gerekli Şartlar Neler?

İsrail vizesi almak için bir takım şartlar vardır. Genel olarak bunlar da vize başvurusundan önce bilinmelidir. Genel olarak aşağıdaki maddeleri inceleyerek, aşağıdaki seçenekleri inceleyerek bilgi sahibi olabilirsiniz:

  1. Vize işlemleri esnasında kişilerin pasaportunda minimum 2 tane boş sayfa olmalıdır.
  2. Pasaportun İsrail devletine seyahat edecek kişi için ibraz tarihi itibariyle en az 6 ay geçerlilik sahibi olmalıdır.
  3. Konsolosluk tarafından yetkilendirilen vize hizmeti sunan kuruluşlar müracaat gerçekleştirebilir.

Ayrıca bazı hallerde sponsor dilekçesi de gerekebilir. Ayrıca 18 yaşını doldurmamış olan bireylerin noterden alabilecekleri muvafakatnamenin kendi ikamet ettiği yerdeki kaymakamlıklardan apostillenmesi şarttır.

Ayrıca İsrail vizesi alarak, İsrail’e gitmek isteyen öğrenciler, bir geçimi bulunmayan ev hanımlarının sponsora gereksinimi olabilir. Bunun yanı sıra düzenli geliri olmayan bireylerin eşleri, anne veya babaları gibi birinci seviye yakınlarından gelir evrakı belgesini de sunması da gerekir.

Emekliler ise İsrail vizesi başvurusu esnasında emeklilik evraklarını vermelidir. Bu bakımdan şartlar farklılıklar yer almaktadır.

İsrail Vizesi Ne Zaman Çıkar?

Vize başvurusu sonrasında kişiler, bunların ne zaman alınabileceğini sorar. Bu her ülkeye göre değişkenlik gösterir. İsrail vize randevusu alınmış ve başarılı bir şekilde başvuru yapılmışsa, sonuçlar genel anlamda 6 ile 10 gün arasında gelebilir. Bu olumlu ya da olumsuz olabilir.

Lakin süreç farklı sebeplerden dolayı uzayabilir. Yoğun şekilde başvuru olması, kişilerin eksik belge vermiş olması ya da resmi tatillere denk gelinmesi en sık gözlemlenen durumlardır. Eğer vize başvurularınızı sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmek istiyorsanız, profesyonel danışmanlık firmalarından yararlanmak tavsiye edilir.

Vize işlem profesyonel ekip arkadaşları ile başvuru sürecini son adımına kadar uzman bir şekilde yöneterek, olumlu sonuçlar elde etmenize yardımcı olmaktadır. İsrail vizesi almak istiyorsanız iletişime geçerek, gerekli işlemleri kısa sürede yapabilirsiniz. İsrail’i ziyaret amacınıza en uygun vize türüne, gerekli evrakları tamamlayarak sorunsuz şekilde başvurabilirsiniz.